Khamis, 25 Ogos 2011

Salam Lebaran Menjelma Lagi

Setelah hampir sebulan kita berpuasa...saat meraikan Aidil Fitri pun bakal menjelma tidak lama lagi...yeye...esok Hari Raya....esok Hari Raya.....tahun nie tema langsir adalah warna purple...macam tahun tahun sebelumnye...kita pergilah ke kedai yang slalu di tempah utk menempah langsir...waktu tu baru 2, 3 hari kita berpuasa...tup tup dah penuh la pulak...jadi x dapat le nak pilih kain elyza cita rasa sendiri tahun nie...belek punya belek...terbekenan pulak pada langsir yang dia display di kedai....suruh jugak tuan punya kedai turunkan langsir tu sebab kita nak jugak...walaupun ready made...tapi rasa puas hati dengan langsir tahun nie...

pas tu kan...tahun nie memang x de keje...Zeti pun mengerjakan cabinet TV yang antik tu dari warna coklat....dah bertukar ke warna putihhhh...tengok ler...

Sebenarnya jika di lihat dari jarak dekat, catnya memang sangat comot...meleleh sana sini...buat dalam keadaan cepat...teknik mengecatnya pun salah....walau apa pun...dari jarak jauh...x le nampak yang x cantik cantik turrrr........
  


Zeti pun ada meng adjust sana sini sudut yang rasanya agak boring...bunga di sudut tu di gubah dalam tahun nie jugak...tapi dia masih belum melalui Raya lagi....heeeeeeeee..












Tiada perubahan yang ketara di sudut nie...cuma placemate dan juga bunga atas lemari tur..




Telephone comel nie di beli dengan harga diskaun kat KK Home Decor Giant Kota Damansara...dah lama dah...dari tahun lepas lagi...tapi Zeti takut nak letak kat bawah nie sebab ada budak yang bernama Danial selalu main gagang tepon nieeee.....berkenan sungguh dia ngan tepon nieeee....









Ni pula sudut yang baru di cipppppppta sempena nak menyambut Aidilfitri nie...sebelum nie..hubby letak dia punya 'Radiooooo' yang agak besar...tapi zeti dah angkut ke bilik dia...saje je buat penuh kat bilik dia...






Ni pula jambangan bunga yang Zeti gubah sendiri....Zeti rasa ianya agak simple tapi yang penting memenuhi citarasa Zeti untuk ianya nampak classy kot...(hehe...perasan sendiri pulak)...









Ni pula sudut pintu memasuki rumah Zeti....ada di adjust ckit ckit jerrr.....almari nie di ambik dari dalam bilik sebenarnya....


Mesti korang perasan kan yang dapur nie kelihatan sama je......ye lah...sebab langsirnya masih sameeee.....hehehe...alamak...terbesar pulak gambar kitchen nie....nampak sangat tak masakkkk kan...hehehe...

Sekian Saje untuk kali ini......Salam Aidil Fitri buat semua....maaf di atas kekasaran bahasa jika ada dan semoga bergembira bersama insan tersayang....

4 ulasan:

  1. wah..wah..betul2 english...suka la tgk rumah zety

    BalasPadam
  2. Cantiknyer rumah kak zety ni.. teruja saya tengok.. :)

    BalasPadam